Hucurat Hareketi olarak Aksa Halkaları ismini vermiş olduğumuz Resim Sergimizin ilkini İstanbul Beyoğlu İlçesi’nde bulunan Kumbaracı4 Sanat Galerisi’nde açtık.
Miraç kandilinin de içerisinde bulunduğu hafta olan 5-11 Şubat 2024 tarihleri arasında açılan resim sergimizin hazırlıkları aylar öncesine dayanıyor.
Resim sanatı özelinde Filistin için elele verdiler
Türkiye’nin farklı vilayetlerinde bulunan Filistin davasına gönül vermiş ve “benim de yapacak bir şeylerim var” diyen Hucurat Hareketi’nin gönüllüleri tarafından tualler üzerine çizilen resimler; sanatsal çizimler, Filistin’in fatihleri ve Aksa Tufanı olmak üzere üç kategoriden oluşmaktadır.
Turistler de ilgi gösterdiler
Beyoğlu ve Galataport turizm bölgesi olması nedeniyle Tophane’de açılan sergiye yerli ziyaretçilerin yanısıra Amerikalı, Almanyalı, Kanadalı, Fransalı, Cezayirli, Tunuslu turist ziyaretçilerin de ilgisi dikkatlerden kaçmadı.
Sergide yaşanan ve hafızalarımızda kalan diyaloglar
1) Yaşlı bir teyze çocukları ve torunlarıyla gelmişti. Resim sergisinden, resimden filan hiç anlamazdı ama ortamın ruhundan anlıyordu. Belli ki bilgisi yoksa da yüreğinde bir Kudüs vardı. Gideceği vakit yaklaştı ve “Oğlum burasıyla ilgili yapmamız gereken bir şey var mı?” diye sordu. “Dua et ana!” dedim. Aynı soruyu tekrarlayıp “bize bir şey düşüyor mu oğlum?” dedi. “Dua et ana” dedim.
2) Alman gurbetçilerinden bir hanım. Sergiyi gezerken “biz Almanya’da çok rahat değiliz. Bazen sosyal medyada yapılan yorumları okuyoruz ve morallerimiz çok bozuluyor. Serginizi gördüm büyük bir moral kazandım” Dedi. Sergiyi gezdikten sonra çıkarken durdu ve geri dönerek “Allah sizlerden razı olsun ama lütfen Filistin davasından vazgeçmeyin. Lütfen bu tür çalışmaları sürdürün” dedi ve gitti.
3) Yine Almanya’dan bir hanım ama Müslüman değildi. Öz Almandı. Boynunda Filistin kefiyesi ile girdi sergiye. Tevafuken görüp girmiş. Yüzü gülüyordu. Çeviri programı aracılığıyla konuştuk kendisiyle. “Almanya’da biz böyle şeyler yapamıyoruz, hatta rahatça konuşamıyoruz bile” dedi. Bir tane rozet satın almak istedi sergiden. Hediye ettik kendisine. Mutluluğu daha da arttı.
4) Kanada’lı Müslüman olmayan erkek turist. Yoldan geçerken gördü ve sergiye girdi. Gözleri parlıyordu. Tablolardan birkaçını satın almak istediğini söyledi çok beğenmişti. Fakat satmadığımızı söyledik. Neden diye sorduğunda “Ülkemizin bir çok şehrini gezecek çünkü” dediğimizde “Harika bir şey” dedi. Kubbetus Sahra ve Hanzala Rozeti almak istedi birer tane. Birer tanenin parasını aldık fakat ayrıca biz kendisine üç tane hediye ettik. Mutluluğu görülmeye değerdi.
Sergi Türkiye’yi dolaşacak
Serginin ikincisi ise 14-15-16 Şubat tarihleri arasında Sultangazi’deki Prof.Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde açılacaktır.